Search
Close this search box.

Γενικές πληροφορίες

Δρ. Μαίρη Ατζέμη

Βιογραφικό Σημείωμα

Η Μαίρη Ατζέμη είναι Διδάκτωρ Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με πολυετή εμπειρία σε θέματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Διαθέτει Διδακτορικό δίπλωμα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) στον τομέα της Σύνθεσης και Ανάπτυξης Βιομηχανικών Διαδικασιών, με τίτλο «Διερεύνηση των επιπτώσεων της χρήσης βιοκαυσίμων σε κινητήρες diesel».

Στη σταδιοδρομία της ως ειδήμων στα συμβατικά και εναλλακτικά καύσιμα, έχει αποκτήσει εκτενή εμπειρία στους κλάδους της ναυτιλίας, της συμβουλευτικής, της εμπορίας καυσίμων και της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ως μηχανικός έρευνας και ανάπτυξης σε περιβαλλοντική εταιρεία εξειδικευμένη στην αντιρρύπανση των υδάτων και στην προμήθεια υπηρεσιών στο ναυτιλιακό κλάδο, έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα έργα θαλάσσιας αντιρρύπανσης, αντιμετώπισης προβλημάτων σχετικών με τα ναυτιλιακά καύσιμα, σχεδιασμού συστημάτων καθαρισμού καυσαερίων πλοίων, διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων λιμένων, Επίσης, έχει ηγηθεί του σχεδιασμού και της ανάπτυξης υπηρεσιών καθαρισμού δικτύων εμπορικών πλοίων, κρουαζιερόπλοιων, σκαφών αναψυχής, καθώς και του σχεδιασμού κινητής μονάδας καθαρισμού καυσίμων και δεξαμενών σκαφών αναψυχής. Έχει συνδράμει συμβουλευτικά σε εκθέσεις εμπειρογνωμόνων και έχει αποτελέσει μέρος ομάδων επιστημόνων για την υποστήριξη ζητημάτων που συνδέονται με μεγάλα περιβαλλοντικά ατυχήματα και υπόκεινται σε δικαστικές διαφορές.

Η επαγγελματική της εμπειρία ως επικεφαλής τμήματος σε τεχνική – συμβουλευτική εταιρεία, επικεντρώνεται στους τομείς της βιωσιμότητας και της διαχείρισης της περιβαλλοντικής ρύπανσης. Διαθέτει εμπειρία στην ανάπτυξη στρατηγικών ενίσχυσης της βιωσιμότητας οργανισμών και επιχειρήσεων, στη διαχείριση έργων καταγραφής και μείωσης του ανθρακικού και του υδατικού αποτυπώματος και στην αξιοποίηση αποβλήτων και παραπροϊόντων της βιομηχανίας για παραγωγή ενέργειας.

Έχει διατελέσει βοηθός διδασκαλίας σε μαθήματα τεχνολογίας καυσίμων και λιπαντικών, για φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών στο ΕΜΠ, με επταετή εμπειρία στην παράδοση εργαστηριακών μαθημάτων, καθώς και συμμετοχή στην επίβλεψη διπλωματικών εργασιών.

 

Προγράμματα που διδάσκει