Search
Close this search box.

Γενικές πληροφορίες

Δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Φίλιππος Κυρκίτσος είναι Δρ. Περιβαλλοντολόγος με σπουδές στη Φυσική, την Μετεωρολογία, το Περιβάλλον και την Ανοικτή & εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και PhD & Post-Doc στην Περιβαλλοντική Μηχανική. Είναι ειδικός σε θέματα περιβάλλοντος με έμφαση στην διαχείριση αποβλήτων.

Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της ΜΚΟ «Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης – ΟΕΑ» και παράλληλα δραστηριοποιείται ως επιστημονικός υπεύθυνος και εκπαιδευτής σε περιβαλλοντικά προγράμματα κατάρτισης ανέργων και ως σύμβουλος περιβάλλοντος.

Συμμετείχε στην δημιουργία του νόμου 2939 (1999-2001), στην ΕΠΕΔ (Επιτροπή Εναλλακτικής Διαχείρισης) (2002-2008), στον Εθνικό Οργανισμό Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων (ΕΟΕΔΣΑΠ) (2008-2009) και στον σημερινό ΕΟΑΝ (2010-2020).

Ο Δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος έχει σημαντικό επιστημονικό περιβαλλοντικό έργο με συμμετοχή σε πάνω από 170 επιστημονικά προγράμματα, με δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και με πολλές ανακοινώσεις & ομιλίες σε συνέδρια και ημερίδες.

Προγράμματα που διδάσκει