Search
Close this search box.

Γενικές πληροφορίες

Δρ. Δρ. Γρηγόριος Κυριακόπουλος

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο  Γρηγόριος Λ. Κυριακόπουλος (Δρ. Δρ.) υπηρετεί ως Διδακτικό Εργαστηριακό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.) στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.), Ελλάδα.

Ο ίδιος διαθέτει ευρύ εκπαιδευτικό υπόβαθρο, συμπεριλαμβανομένων 2 διδακτορικών: στην Οικονομία Χαμηλού Άνθρακα (Δ.Π.Θ., Ελλάδα) και στη Χημική Μηχανική (Ε.Μ.Π., Ελλάδα), καθώς και διπλωμάτων στη Χημική Μηχανική (MEng, MSc σε Τεχνολογικο-Οικονομικά Συστήματα, PhD, PostDoc), στο Περιβάλλον (BSc , 2MSc στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό: α) μεγάλης κλίμακας έργων υποδομής και β) πόλεων/κτηρίων, PhD), στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (BA και MA), στον Ελληνικό Πολιτισμό (BA και MA), στην Ενέργεια (MSc in Energy, Πανεπιστήμιο Heriot-Watt, UK), στην Εκπαίδευση (μεταπτυχιακό πιστοποιητικό στην εκπαίδευση, PGCE), στη Ψυχολογία ( CertHE University of Derby, UK; HND; PGCert), καθώς και στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού (CertHE, University of Leicester, UK).

Στον επαγγελματικό-ακαδημαϊκό τομέα ο Δρ. Κυριακόπουλος έχει περισσότερα από 25 χρόνια διδακτικής υπηρεσίας στο Ε.Μ.Π. καθώς και 10 χρόνια διδακτικής υπηρεσίας σε άλλες Πανεπιστημιακές Σχολές στην Ελλάδα, όπως: Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (2 έτη), Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου (2 έτη) και Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Αθηνών (ΑΣΠΑΙΤΕ) (4 έτη).

Ο ίδιος είναι κριτής περισσότερων από 5200 δοκιμίων σε 390 επιστημονικά περιοδικά και συγγραφέας περισσοτέρων των 100 δημοσιεύσεων σε 50 επιστημονικά περιοδικά και 30 επιστημονικών ανακοινώσεων σε ισάριθμα επιστημονικά συνέδρια με κριτές.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η χημική μηχανική, η μηχανική περιβάλλοντος, οι επιχειρήσεις και το μάνατζμεντ, η κυκλική οικονομία, τα οικονομικά της ανάπτυξης, τα περιβαλλοντικά συστήματα με έμφαση στην αποκατάσταση ρυπασμένων υδατικών συστημάτων με φυσικοχημικές μεθόδους απορρύπανσης, η ενέργεια με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι αναλυτικές τεχνικές, η  συμπεριφορική οικολογία.

Ο Δρ. Κυριακόπουλος έχει ενταχθεί στο κορυφαίο 2% των επιστημόνων στον κόσμο βάσει των αριθμών αναφορών τις οποίες έλαβαν οι δημοσιευμένες εργασίες του σύμφωνα με τον κατάλογο ερευνητών ο οποίος κυκλοφόρησε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ τα έτη 2020 και 2021.

 

Προγράμματα που διδάσκει