Η Επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος, Κωνσταντίνα Τζιά (Δρ. Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ) είναι Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.
Έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία και την έρευνα.
Η διδακτική της εμπειρία περιλαμβάνει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, εργαστηριακές ασκήσεις, σεμινάρια και επίβλεψη διπλωματικών εργασιών (6-9 κατά μέσο όρο ετησίως, με περισσότερες από 200 να έχουν ολοκληρωθεί) και διδακτορικών διατριβών (4 σε εξέλιξη και 12 ολοκληρωμένες).
Παραδίδει σεμινάρια για θέματα που σχετίζονται με: την ποιότητα τροφίμων, ISO 9000 και HACCP στη βιομηχανία τροφίμων, τον οργανοληπτικό έλεγχο τροφίμων, τη διαπίστευση εργαστηρίων τροφίμων και τον στατιστικό έλεγχο διεργασιών (SPC – Statistical Process Control) στη βιομηχανία τροφίμων.
Επιπλέον, είναι η τεχνική υπεύθυνη του οργανοληπτικού εργαστηρίου το οποίο είχε διαπιστευτεί με ISO 17025.
Η κα. Τζιά έχει συνεργαστεί με πολλές βιομηχανίες τροφίμων σε ερευνητικά προγράμματα ή ως τεχνικός σύμβουλος.
Έχει επίσης συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση, την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων, την εφαρμογή του HACCP, την προετοιμασία/επεξεργασία τροφίμων και την παραγωγή διδακτικού υλικού σε ηλεκτρονική μορφή.
Έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά με αξιολόγηση και έχει περισσότερες από 200 προφορικές παρουσιάσεις/πόστερ σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.
Έχει επίσης συμμετάσχει σε διάφορα ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση, την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων, την εφαρμογή του HACCP, την προετοιμασία/επεξεργασία τροφίμων και την παραγωγή διδακτικού υλικού σε ηλεκτρονική μορφή.
Έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά με αξιολόγηση και έχει περισσότερες από 200 προφορικές παρουσιάσεις/πόστερ σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.