Search
Close this search box.
Rovolis (Custom)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δρ. Παναγιώτης Ροβολής

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Παναγιώτης Γ. Ροβολής, είναι μέλος Ε.ΔΙ.Π. του Εργαστηρίου Ηλεκτρικών Μηχανών & Ηλεκτρονικών Ισχύος του Τομέα Ηλεκτρικής Ισχύος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, από το ακαδημαϊκό έτος 2017-18.

Είναι Διδάκτωρ Μηχανικός του Ε.Μ.Π., Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π. καθώς και Πτυχιούχος Εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός της Α.Σ.Ε.ΤΕ.Μ./Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.

Προ της εντάξεώς του ως Ε.ΔΙ.Π. στη Σ.Η.Μ.Μ.Υ. του Ε.Μ.Π., υπηρέτησε ως μόνιμος εκπαιδευτικός στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Κατά την διάρκεια της θητείας του στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου της Ανεξάρτητης Αρχής «Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων» του Υ.Π.Ε.Θ., καθώς και Διευθυντής του 6ου Σχολικού Εργαστηριακού Κέντρου Αθήνας και του 5ου Εργαστηριακού Κέντρου Ν. Φιλαδέλφειας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα συστήματα ηλεκτρικών μηχανών για εφαρμογές ηλεκτροκίνησης, την μοντελοποίηση μαγνητικών απωλειών και την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων.

Προγράμματα στα οποία είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος