Search
Close this search box.

Γενικές πληροφορίες

Δρ. Σωτήριος Γκαγιαλής

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Σωτήρης Π. Γκαγιαλής είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και Διδάκτορας Μηχανικός του ΕΜΠ με ειδίκευση στη Διοίκηση των Επιχειρησιακών Διαδικασιών της Εφοδιαστικής και στην υποστήριξή τους από Πληροφοριακά Συστήματα.

Κατέχει θέση Ε.ΔΙ.Π. στο Εργαστήριο Οργάνωσης Παραγωγής, στον Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στο ΕΜΠ διδάσκει οργάνωση παραγωγής και διοίκηση επιχειρήσεων, πληροφοριακά συστήματα διοίκησης στην παραγωγή, προγραμματισμό και έλεγχο παραγωγής, διοίκηση λειτουργίας και συντήρησης και διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας σε προπτυχιακό (Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών) και μεταπτυχιακό επίπεδο (Athens MBA).

Έχει επίσης διδάξει στο μεταπτυχιακό της Διοίκηση Λιμένων του ΕΜΠ.

Είναι παράλληλα συνεργάτης καθηγητής (μέλος Σ.Ε.Π.) στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) όπου διδάσκει Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ έχει επιβλέψει και διπλωματικές εργασίες στο πρόγραμμα σπουδών ΜΒΑ του ΕΑΠ.

Είναι συγγραφέας άνω των 120 δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και κεφάλαια βιβλίων, καθώς κι ενός βιβλίου.

Το επιστημονικό του έργο διαθέτει άνω των 800 εταιροαναφορών (citations).

Διαθέτει πολυετή εμπειρία ως ερευνητής σε περισσότερα από 30 έργα στο ΕΜΠ, αλλά και ως σύμβουλος επιχειρήσεων συμμετέχοντας σε 20 έργα με αντικείμενο την οργάνωση της παραγωγής και της εφοδιαστικής, τον ανασχεδιασμό των διαδικασιών και την υλοποίηση πληροφοριακών συστημάτων.

Στα τρέχοντα ερευνητικά αντικείμενα του περιλαμβάνονται η ανάπτυξη προηγμένων πληροφοριακών συστημάτων για την παραγωγή και την εφοδιαστική, η αυτοματοποίηση των διαδικασιών, η ανάλυση δεδομένων και η εξόρυξη των διαδικασιών, η εφαρμογή τεχνολογιών industry 4.0 και συστημάτων ευέλικτης παραγωγής.

Προσωπική Ιστοσελίδα: https://gayialis.wordpress.com

Προγράμματα που διδάσκει