Search
Close this search box.
Καθηγήτρια Ειρήνη Κορωνάκη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Καθ. Ειρήνη Κορωνάκη

Βιογραφικό Σημείωμα

Η Δρ Ειρήνη Κορωνάκη είναι Καθηγήτρια της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής & Ψυκτικής Τεχνολογίας Οχημάτων Ψυγείων.

Είναι επιστημονική υπεύθυνη και ερευνήτρια σε ευρωπαϊκά και εθνικά έργα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Υπουργεία, οργανισμούς και τον ιδιωτικό τομέα.

Διδάσκει στο προπτυχιακό και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών μαθήματα σχετικά με τα γνωστικά αντικείμενα της θερμοδυναμικής, της ψύξης, της ορθολογικής χρήσης ενέργειας στα κτήρια, των καθαρών τεχνολογιών.

Είναι μέλος σε εθνικούς και διεθνείς επαγγελματικούς φορείς, ΤΕΕ, ASHRAE, ASME καθώς επίσης και επιμελήτρια της Επιστημονικής Επιτροπής των Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΕ.

Επίσης, συμμετέχει ενεργά σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο σε συνέργειες που προάγουν συστηματικά την επιμόρφωση και την πιστοποίηση επαγγελματιών ψύξης.

Επιπλέον, συμμετέχει στις οργανωτικές επιτροπές διεθνών συνεδρίων και είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά ενώ έχει συ-συγγράψει δύο βιβλία καθώς και μονογραφίες αλλά και δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια.

Προγράμματα στα οποία είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος