Search
Close this search box.

Γενικές πληροφορίες

Δρ. Λαμπρινή – Αρετή Τσακανίκα

Βιογραφικό Σημείωμα

Η Δρ. Λαμπρινή – Αρετή Τσακανίκα είναι ΕΔΙΠ του Τομέα Χημικών Επιστημών της Σχολής Χημικών Μηχανικών Ε.Μ.Π. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην επιστημονική περιοχή της Περιβαλλοντικής Αναλυτικής Χημείας.

Διδάσκει Εργαστηριακές Ασκήσεις των μαθημάτων κορμού «Ανόργανη Χημεία», «Αναλυτική Χημεία» και «Ενόργανη Χημική Ανάλυση» και του μαθήματος εμβάθυνσης «Φαρμακευτική Χημεία και Τεχνολογία». Διδάσκει επίσης εργαστηριακές ασκήσεις στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών».

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στην ανάπτυξη και επικύρωση μεθόδων περιβαλλοντικής ανάλυσης.

Διαθέτει 20ετή και πλέον εμπειρία σε φασματομετρικές και χρωματογραφικές αναλύσεις ενός μεγάλου εύρους δειγμάτων (νερό, ιζήματα, τρόφιμα) και την επεξεργασία των αναλυτικών δεδομένων.

Έχει λάβει μέρος σε περισσότερα από 20 διεθνή και ελληνικά ερευνητικά προγράμματα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα δύο (2) προγράμματα μετρολογίας ατμοσφαιρικής ρύπανσης (AEROMET – Aerosol Metrology for Atmospheric Science and Air Quality  I και II) και το μετρολογικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη πρότυπων υλικών ιζημάτων και υδάτων για χρήση σε εργαστήρια περιβαλλοντικών αναλύσεων (Matrix Reference Material for Environmental Analysis, ENVCRM).

Προγράμματα που διδάσκει