Search
Close this search box.

Γενικές πληροφορίες

ΥΔ-Θεόδωρος – Νικόλαος Μαρούτας

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Θεόδωρος – Νικόλαος Μαρούτας είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργών με μεταπτυχιακές σπουδές στο RWTH Aachen της Γερμανίας, όπου το 2010 ήταν ο πρώτος απόφοιτος μεταπτυχιακού τίτλου ως Μηχανικός Πρώτων Υλών με ειδίκευση την επεξεργασία υλικών και απορριμμάτων.

Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο ΕΜΠ στον κλάδο της Προσθετικής Κατασκευής και τη χρήση αυτής στην Κυκλική Οικονομία και την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων.

Η επαγγελματική του δραστηριότητα, ως Συνιδρυτής και Υπεύθυνος Λειτουργίας της Cyclefi, αφορά την εταιρική προσπάθεια για να εφαρμοσθεί επιτυχώς το καινοτόμο μοντέλο ιχνηλασίας των ανακυκλώσιμων υλικών που είχε δημιουργηθεί, προσφέροντας επιβράβευση στους πολίτες που συμμετέχουν.

Παράλληλα, ως Συνιδρυτής και Υπεύθυνος Λειτουργίας της Recytrust, προετοίμασε την εταιρεία για να αναπτύξει την βραβευμένη με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας τεχνολογία που αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων με την εφαρμογή τεχνολογιών του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ) και blockchain.

Ως ερευνητής στο Εργαστήριο Οργάνωσης Παραγωγής του Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας, μετέχει σε ερευνητικά έργα που χρηματοδοτούνται από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας.

Προγράμματα που διδάσκει