Search
Close this search box.

Γενικές πληροφορίες

Δρ. Ιωάννης Μακρής

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Δρ. Ιωάννης Μακρής είναι Διδάκτωρ του Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Kings College) σε συνεργασία με την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίσης είναι κάτοχος πτυχίου Νοσηλευτικής (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), μεταπτυχιακού διπλώματος M.Sc. Μοριακής Βιολογίας (University College London, UCL) και διπλώματος Βιοπληροφορικής (Massachusetts Institute of Technology, MIT).

Η διδακτορική του διατριβή ήταν στα πλαίσια του προγράμματος του ανθρώπινου γονιδιώματος και αφορούσε την εύρεση και το χαρακτηρισμό του γονιδίου που είναι υπεύθυνο για την ασθένεια λαγώχειλο με ή χωρίς λυκόστομα.

Από το 2007 είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και έχει ενεργή συμμετοχή σε διάφορα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συμμετέχει επίσης στην προετοιμασία και διδασκαλία προπτυχιακών μαθημάτων («Εισαγωγή στη Βιοϊατρική Τεχνολογία», «Μετρήσεις και έλεγχοι στη Βιοϊατρική Τεχνολογία», 7ου και 8ου εξαμήνου).

Συνεργάζεται με το Εργαστήριο Βιοϊατρικής Οπτικής και Εφαρμοσμένης Βιοφυσικής του ΕΜΠ όπου έχει αναλάβει τη συγγραφή των σημειώσεων και τη διδασκαλία του Μεταπτυχιακού μαθήματος «Εισαγωγή στη Βιοπληροφορική».

Οι τομείς της επιστημονικής του ειδίκευσης και τα ενδιαφέροντά του αφορούν τις Βάσεις δεδομένων, τη Βιοπληροφορική, τη Βιοϊατρική Τεχνολογία, τις Μικροσυστοιχείες, τη Γονιδιακή Θεραπεία, τις Τράπεζες Βλαστοκυττάρων και την Ιατρική Πληροφορική.

Οι τελευταίες του δημοσιεύσεις και μελέτη αφορούν την RNA-seq ανάλυση και τη διαφορική κυτταρική έκφραση που μπορεί να παρατηρηθεί μετά τη χορήγηση συγκεκριμένων φαρμάκων σε ασθενείς με γλοιοβλάστωμα.

Προγράμματα που διδάσκει