Search
Close this search box.

Γενικές πληροφορίες

Δρ. Θεόδωρος Καλογερόπουλος

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο κ. Καλογερόπουλος Θεόδωρος είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π. και Διδάκτωρ του Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης & Επιχειρησιακής Έρευνας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π.

Είναι κάτοχος διπλώματος Μηχανολόγου Μηχανικού από το Α.ΤΕ.Ι. Πειραιά, κάτοχος διπλώματος Μηχανολόγου Μηχανικού (ισοδύναμο M.Sc.) από το Ε.Μ.Π. και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το διατμηματικό πρόγραμμα ATHENS MBA που συνδιοργανώνεται από το Ο.Π.Α. και το Ε.Μ.Π.

Η διδακτορική του διατριβή επικεντρώνεται στη Διοίκηση Έργων σε συνδυασμό με την επιστήμη της Κοινωνιολογίας.

Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στα πεδία της Διοίκησης Έργων, της Διαχείρισης Διακινδύνευσης και της Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας.

Είναι διδάσκων, ως ακαδημαϊκός υπότροφος, του μαθήματος ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, του τμήματος Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, της σχολής Μηχανικών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Διαθέτει εικοσαετή επαγγελματική εμπειρία σε θέματα μελέτης, εγκατάστασης και υποστήριξης Συστημάτων Διοίκησης Έργων, Διαχείρισης Διακινδύνευσης και Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας.

Είναι ιδιοκτήτης Μελετητικού Γραφείου και έχει εκπονήσει μελέτες Η-Μ Εγκαταστάσεων για εταιρείες μεγάλου βεληνεκούς όπως ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ Α.Ε., ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., DUTYFREE, Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, Μουσείο Γουλανδρή, Shelman κτλ.

Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια με θέμα τη διοίκηση έργων όπου και έχει παρουσιάσει μέρος του ερευνητικού του έργου.

Προγράμματα που διδάσκει