Search
Close this search box.

Γενικές πληροφορίες

ΥΔ-Γεώργιος Πλάκας – Κουμαδωράκης

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο κ. Πλάκας είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός και Υποψήφιος Διδάκτορας του Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας, της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ.

Ειδικεύεται στη Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και την Ανάλυση Μεγάλων Δεδομένων.

Η διδακτορική του διατριβή έχει ως αντικείμενο τη χρήση μεθόδων και εργαλείων αντίστροφης εφοδιαστικής αλυσίδας για την καταπολέμηση του φαινομένου της θαλάσσιας ρύπανσης από πλαστικό.

Επιπλέον, ακαδημαϊκά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα αποτελούν επίσης, η Επιχειρησιακή Έρευνα, τα Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων και η Μοντελοποίηση Διαδικασιών.

Συμμετέχει ως ερευνητής σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα, που επικεντρώνονται στη μελέτη και εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών (Industry 4.0), όπως το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things) και η Επαυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality), μέσα σε πραγματικό επιχειρηματικό και βιομηχανικό περιβάλλον.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και έχει κάνει παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια.

Συμμετέχει στη διδασκαλία του μαθήματος «Συστήματα Υποστήριξης Αποφάσεων» του 9ου εξαμήνου της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ.

Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία σε ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων, σχεδιασμό εφοδιαστικών αλυσίδων, μοντελοποίηση διαδικασιών και εκπόνηση περιβαλλοντικών μελετών.

Προγράμματα που διδάσκει