Search
Close this search box.
D_Koulocheris

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Καθ. Δημήτριος Κουλοχέρης

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Δρ.-Μηχ. Δημήτριος Β. Κουλοχέρης είναι Καθηγητής της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Οχημάτων.

Διδάσκει στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών μαθήματα σχετικά με Μηχανολογικό Σχεδιασμό, Κατασκευή & Δυναμική Τροχοφόρων Οχημάτων, Υβριδικά Οχήματα, Συστήματα Μεταφορικών Μέσων.

Από το 1992 είναι Τεχνικός Σύμβουλος εταιριών κατασκευής αμαξωμάτων και από το 1996 είναι Certified Expert in the Transportation of Dangerous Goods.

Έχει συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία της εθνικής νομοθεσίας που διέπει τη χερσαία μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων στην Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε πλήθος αντίστοιχων τεχνικών επιτροπών στην Ελλάδα και ΕΕ. Από το 2001, είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος προγραμμάτων εκπαίδευσης Συμβούλων Ασφαλούς Χερσαίας Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων και Τεχνικών Επιθεωρητών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων.

Έχει συμμετάσχει ως κύριος ερευνητής και Επιστημονικός Υπεύθυνος σε πλήθος ευρωπαϊκών και εθνικών ερευνητικών έργων στην περιοχή των χερσαίων μεταφορών, στην τεχνολογία οχημάτων, στις ευφυείς μεταφορές και στις μηχανολογικές κατασκευές.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 130 άρθρα σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια.

Τα κυριότερα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι ο βέλτιστος σχεδιασμός και η δυναμική συμπεριφορά φορτηγών οχημάτων, ο σχεδιασμός υπερκατασκευών / μετασκευών οχημάτων, ο σχεδιασμός βέλτιστων συστημάτων ανάρτησης οχήματος, τα ευφυή συστήματα μεταφορών, οι εργαστηριακές μετρήσεις δυναμικών χαρακτηριστικών οχημάτων.

Προγράμματα στα οποία είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος